Draagconsulent

Ergonomisch dragen is ontzettend belangrijk, zowel voor de ouder als het kind, maar waarom en hoe doe je dat dan? Little Wellness is draagconsulent in Ede en geeft je helder en persoonlijk advies over hoe jij je kindje goed kunt dragen in de draagdoek

Waarom ergonomisch dragen?

Ergonomisch dragen houdt in het kort in dat jij je kindje draagt, terwijl je rekening houdt met zijn natuurlijke houding en hem de juiste ondersteuning geeft. Voor jou als drager is het belangrijk dat het gewicht van je kindje gelijkmatig verdeeld is over je lichaam, zodat je geen klachten krijgt.

Zeker bij baby’s is het ontzettend belangrijk dat je ze op een goede manier draagt. De ruggengraat is nog in ontwikkeling en het kraakbeen van de heupjes moet nog uitharden. De groei en ontwikkeling verloopt optimaal als je de baby gelijkmatig ondersteunt in zijn natuurlijke houding, zoals in een draagdoek of een ergonomische drager. Als draagconsulent kan ik je de kneepjes van het vak leren. 

Wat houdt een draagconsult in?

Als draagconsulent kan ik je stap voor stap leren hoe jij je kindje draagt in een draagdoek, ringsling of draagzak. We oefenen samen elke stap met een draagpop totdat je het dragen goed onder de knie hebt. Hierna oefenen we met je eigen kindje. Je gaat pas de deur uit als je het dragen van je kindje in de draagdoek of draagzak perfect beheerst.

Een draagconsult duurt ongeveer anderhalf uur. Na een paar dagen vraag ik je een foto naar me te sturen, zodat ik nog even met je kan meekijken of er verbeterpunten of vragen zijn. Na het draagconsult kun je als je dat wilt een draagdoek of draagzak van Pure Baby Love bestellen. 

Waarom een draagconsult bij een consulent?

Die vraag hoor ik regelmatig. Online staan toch instructiefilmpjes? Dat klopt, maar je zult merken dat dit in de praktijk toch tegenvalt. Het is belangrijk dat je je baby goed draagt en hoe weet je of je dat goed doet? Tijdens een consult oefenen we eerst met speciale draagpoppen, voordat je je baby in de draagdoek doet. Ik leer je alle belangrijke punten waarop je moet letten, zodat je kindje comfortabel en ergonomisch in de draagdoek zit. 

Uit ervaring kan ik vertellen dat als je het idee hebt dat je kindje niet goed in de draagdoek zit, je de draagdoek niet vaak gebruikt. Als je merkt dat je kindje goed zit en de doek bij jezelf ook prettig vindt zitten, ga je gegarandeerd ervan genieten om je baby te dragen in de draagdoek. Vaak zie ik baby’s direct ontspannen, zodra ze goed in de draagdoek zitten. De oogjes vallen vaak al na een paar minuten dicht.

Er zijn allerlei draagdoeken en dragers te koop. Goed en ergonomisch, maar helaas zijn er ook niet-ergonomische dragers op de markt en is de term ergonomisch niet beschermd. Dat betekent dat iedereen het mag gebruiken. Dat is lastig voor jou als gebruiker. Door de bomen zie je het bos niet meer. Waar doe je goed aan? Als draagconsulent leg ik je uit wat de verschillen zijn in de doeken en de manieren van dragen, zodat jij de juiste keuze kunt maken die bij jou past.  

Wat kost een draagconsult?

Een éen-op-éen draagconsult kost 47,50. Voor een sessie met twee deelnemers bedraagt het draagconsult 30,00 euro per persoon. Ook kun je kiezen voor een pakketkorting. Heel aantrekkelijk geprijsd en ook nog eens erg leuk! Bij aanschaf van een draagdoek of draagzak krijg je 10% korting op je draagconsult.

Draagconsulent voor de regio Ede, Lunteren, Bennekom en Wageningen

Luzet is draagconsulent en biedt draagconsulten aan in de salon Little Wellness in Ede. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te plannen. Als je wilt, kun je na het draagconsult een draagdoek of draagzak aanschaffen van Pure Baby Love, Fidella en Tula.  

Maak een afspraak voor draagconsult

Laden...