Dragen

Je baby dragen in een draagdoek

Baby dragen

Je baby dragen in een draagdoek is fijn voor zowel je kindje als voor jou als moeder. Je baby voelt je warmte en beweging, hoort je stem en je hartslag en herkent je geur. Dat geeft hem een veilig gevoel en de meeste baby’s genieten zichtbaar met volle teugen.

Draagconsulent

Voordelen baby in draagdoek

Je baby dragen in een draagdoek geeft baby’s een veilig en vertrouwd gevoel. Je baby voelt zich geborgen en dat is goed voor de hechting. Maar dragen heeft nog veel meer voordelen. Dragen kan fijn zijn voor kleintjes met darmkrampjes, het kan klachten van reflux verminderen en een voorkeurshouding verminderen. Baby’s die gedragen worden in een draagdoek huilen bovendien minder.

Dragen helpt prikkels van buitenaf te beperken voor de baby. Zeker voor kindjes die hiervoor gevoelig zijn, is dragen dus een uitkomst. Ook voor adoptiekindjes is dragen een goede manier om de binding te vergroten.

Voor de ouder is dragen fijn om meerdere redenen. Natuurlijk is het gezellig om je kindje zo dichtbij je te hebben. Dat geeft een goed gevoel! Maar praktisch is het ook en dat is natuurlijk wel zo welkom. Je hebt je handen vrij om bijvoorbeeld nog wat te werken, voor je andere kinderen of om in huis een klusje op te pakken. Ook neemt de draagdoek weinig ruimte in als je op pad gaat en kom je met de draagdoek op plekken die lastig begaanbaar zijn met de wandelwagen. 

Wanneer draag je je kindje?

Vanaf de eerste dag kun je jouw baby al dragen in een draagdoek. Dit kan tot ver in de peutertijd. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit op een verantwoorde manier doet, zodat het goed voelt en veilig is voor zowel je kindje als de dragende ouder.

Ergonomisch dragen

Maar hoe doe je dat: ergonomisch dragen met een draagdoek? Hoe knoop je de doek op zo’n manier dat je baby veilig, stevig en verantwoord vast zit en dat het ook voor jou als moeder fysiek verantwoord is? Little Wellness is draagconsulent in Ede en geeft je graag een persoonlijk draagconsult. Ook kun je bij Little Wellness de draagdoeken van Pure Baby Love, Fidella en Tula kopen in de meest uiteenlopende kleuren. Bij het aanschaffen van een draagdoek of draagzak bij Little Wellness ontvang je 10% korting op je draagconsult.

Draagconsulent

Draagdoeken