Babymassage

Ontspanning voor je baby

In de cursus babymassage leer ik je stap voor stap alle massagetechnieken om jouw kleintje te laten ontspannen. Is jouw baby te vroeg geboren, onrustig, een slechte slaper of heeft hij last van darmkrampjes? Of vind je vooral fijn om liefdevol en aandachtig met je baby bezig te zijn en jullie band te versterken? Dan is de cursus babymassage van Little Wellness wat voor jou.

Waarom een cursus babymassage?

De cursus babymassage is een ontspannend moment voor jullie samen om aandacht te hebben voor elkaar. De babymassage heeft veel voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je kleintje. Bovendien voelt je baby zich tijdens de massage geborgen en ontspannen. Door de tijd te nemen voor de massage van je baby, word je zelf ook rustig en ontspannen. Ook voor de vader kan dit een goede manier zijn om een band te krijgen met jullie baby. Zeker voor ouders en baby’s met een slechte start en couveusebaby’s is babymassage belangrijk. De workshop kan gegeven worden aan baby’s vanaf 6 weken tot aan kruipleeftijd. 

Wat zijn de voordelen van babymassage?

Babymassage heeft veel voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Tijdens de massage komt het gelukshormoon vrij, waardoor je baby ontspant. Het zorgt voor ontspanning bij onrustige slapers, die na de massage vaak heerlijk slapen. Ook biedt babymassage verlichting bij darmpkrampjes.

 • Babymassage stimuleert de spijsvertering
 • Het kan helpen bij darmkrampjes
 • De organen gaan beter functioneren
 • Afvalstoffen worden afgevoerd
 • Babymassage versterkt het immuunsysteem
 • Zowel baby als ouder ontspannen tijdens de massage
 • Je baby slaapt beter
 • Babymassage ontwikkelt de coördinatie van je baby
 • De baby leert zijn of haar lichaampje kennen
 • Aanraking en interactie zijn ontzettend belangrijk in het hechtingsproces
 • Het masseren van je baby is volop genieten van elkaar
 • Je leert andere ouders kennen
 • Babymassage is leuk! 

Individuele cursus babymassage

Tijdens de individuele cursus babymassage leer ik je de basistechnieken van babymassage. Je krijgt drie lessen van ongeveer een uur. In de eerste les leer je het buikje van je baby te masseren en sluiten we af met gymoefeningen. De tweede les leer je hoe je de armpjes en beentjes van je baby masseert. We herhalen de massagetechnieken uit de eerste les en sluiten af met gymoefeningen. Tijdens de derde les ga je het gezichtje en de rug van je kleintje masseren. We herhalen de technieken uit de vorige les en sluiten af met gymoefeningen.

Ik doe de massagetechnieken voor op een pop en jij masseert jouw baby. De workshop babymassage is inclusief handdoeken, massagematjes en 100 procent natuurlijke massageolie van het merk Volatile.

De individuele cursus babymassage kost 99,95 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@little-wellness.nl

Babymassage Header

Groepsworkshop babymassage

De groepsworkshop babymassage bestaat uit drie lessen van een uur. Super leuk om te doen samen met je zussen, vriendinnen of bijvoorbeeld met je pufclub of zwangerschapsgym.

In de eerste les leren jullie het buikje van je baby te masseren en sluiten we af met gymoefeningen. De tweede les leren jullie hoe je de armpjes en beentjes van je baby masseert. We herhalen de massagetechnieken uit de eerste les en sluiten af met gymoefeningen. Tijdens de derde les gaan jullie het gezichtje en de rug van je kleintje masseren. We herhalen de technieken uit de vorige les en sluiten af met gymoefeningen.

Na de les is er tijd voor een bakje thee en koffie en om verhalen met elkaar uit te wisselen en even gezellig te kletsen over jullie baby’s.

Ik doe de massagetechnieken voor op een pop en jullie masseren je eigen kindje. De workshop babymassage is inclusief handdoeken, massagematjes en 100 procent natuurlijke massageolie van het merk Volatile.

De groepsworkshop (vanaf drie personen) bedraagt 79,95 euro per persoon.

Cursus Babymassage in Ede en op locatie

De cursus Babymassage vindt plaats in de Little Wellness salon in Ede. Ook vinden er regelmatig workshops babymassage plaats in Barneveld bij het Centrum Jeugd en Gezin. De workshop is leuk om met vriendinnen, zussen, collega’s of de dames van bijvoorbeeld de zwangerschapsgym te doen. 

Cursus babymassage cadeau

Lijkt het je leuk om de cursus babymassage cadeau te geven? Bestel dan de Little Wellness cadeaubon Babymassage. 

Maak een afspraak voor babymassage